قدرت تمرکز را با نماز افزایش دهید :
یکی از این واقعیت های ارزشمند نماز، افزایش قدرت تمرکز در انسان است . امروزه روانکاوان با شیوه هایی مختلف در صدد استراحت دادن به فکر و روان آدمی در تکاپویند و معمولاٌ با تشویق و توصیه به حضور در مکان هایی آرام ، روح انگیز و با صفا جهت تمرکز ذهن و فکر ،خود را یاری می نمایند . از طرفی هم یکی از عوامل مهم موفقیت های آدمی را نیز نتیجهء همین تمرکز فکر و توجه کامل و حضور ذهن می دانند . در حالی که در اسلام خالق انسان با توصیه به نماز در پنج نوبت فکر را در مدار تمرکز می نهد؛ یعنی هر کاری که موجب پراکندگی ذهن و عدم تمرکز در نمازگردد ، دوری و اجتناب از آن عنوان می گردد. مانند نماز گزاردن در مقابل در ، مقابل آینه و یا عکس و مجسمه و مانند آن . بدون تردید اگر نماز با توجه و دقت خوانده شود ، ذهن خویش را در مسیر معنویت هدایت کرده و از فواید تمرکز ذهن در حل تنش های روانی بهرمند خواهیم شد . زیرا نمازگزاران می کوشند تا با دقت ، افکارخویش را در نماز یک جا جمع نمایند تا نماز با خشوع و حضور قلب باشد . این عمل می تواند در دیگر موارد نیز افکار را متمرکز ساخته و به پیشرفت ها و اکتشافات مهمی نایل گردد.
نشاط آوری نماز به لحاظ بازدارندگی از لغزش ها
یکی از هزاران خواص نماز قدرت بازدارندگی آن از انحرافات و خطاهاست که خداوند در قرآن جهت علاقمندی انسان و گرایش به نماز عنوان می نماید .
« اِنَ الصلوۀ تَنهی عَنِ اَلفَحشَاءِ وَ اَلمنکَرِ»
همانا نماز آدمی را از هر کار زشت و منکر باز می دارد .
سوره عنکبوت / آیه ۴۵
اصلاٌ مقبولیت نماز به میزان ترک رذایل اخلاقی بستگی دارد . از طرف دیگر هم حس کنجکاوی معنوی انسان گویای پذیرش اعمالی است که به درگاه خداوند تقدیم داشته است .
امام صادق (ع) میفرمایند :
« هرکس می خواهد بداند آیا نماز او قبول شده یا نه ببیند آیا نمازش او را از زشتی ها و بدی ها باز داشته است یا نه ؛ به همان اندازه که او را بازداشته نمازش قبول شده است .
مجمع البیان /جلد ۸ صفحه ۲۵۸
آخرین نظرات