از موشک هایی با برد دو سه کیلومتر شروع شد و حالا رسیده بود به 19 کیلومتر. ملتی که تازه جرأت سنگ پراندن به اسرائیل را پیدا کرده بود حالا هر روز به قدرت موشکی خود می افزود. اسرائیل می خواست امنیت شهرک های اطراف غزه را فراهم کند مقاومت اسلامی، جهاد اسلامی و حماس را درهم بکوبد، برای همین، 18ماه غزه را محاصره کرد، از تجربه های جنگ با حزب الله درس گرفت، تاکتیک های نظامی اش را بهبودی بخشید، از امکانات پیشرفته جاسوسی بهره گرفت. 18 ماه در یک پایگاه نظامی عملیات غزه را شبیه سازی کرد. تا این بار یک حمله موفق داشته باشد.
اما نتیجه چه شد؟ در تمام این 600 حملة هوایی حتی یک بار اسرائیل اعلام نکرد یک سکوی موشکی را زده است، و حالا نه تنها امنیت شهرک های صهیونیست نشین اطراف غزه تأمین نشد، بلکه برد موشکی و ناامنی از 19 کیلومتر رسید به 50 کیلومتر؛ ده کیلومتر مانده به تلاویو.
نوار غزه
نوار غزه را که در جنوب ساحل فلسطین کنار دریای مدیترانه و شمال شرق شبه جزیرة سینای مصر واقع شده است باید رخساره ای از تاریخ غم انگیز سرزمین فلسطین نامید. ساکنان فلسطینی این منطقه از صدها سال پیش تاکنون شاهد اشغال و سیطرة بیگانگان به ویژه صهیونیست ها بوده اند. این منطقه 41 کیلومتر طول و در بخش هایی از 6 تا 12 کیلومتر عرض دارد. مساحت کلی نوار غزه 360 کیلومتر مربع است. نوار غزه نامش را از شهر غزه بزرگ ترین شهر این منطقه که 410 هزار نفر جمعیت دارد می گیرد. مردمی که در منطقه باریکة غزه زندگی می کنند، همه فلسطینی هستند.
تاریخچه
غزه باستانی یک مرکز پر رونق تجاری و محل توقفگاه مسیر کاروان های بین مصر و سوریه بوده است. این شهر در قرن پانزدهم پیش از میلاد توسط مصر اشغال گشت. بعدها با اقامت فلسطینی ها در آن، غزه به یکی از شهرهای اصلی تبدیل شد.
در قرن دوازدهم، غزه درگیر جنگ های صلیبی مسیحیان بود و در سال 1187 تحت کنترل مسلمانان قرار گرفت. این شهر در قرن شانزدهم بر اثر حمله عثمانی ها سقوط کرد و طی جنگ جهانی اول (1918-1914) به دست بریتانیا افتاد.
پس از شروع جنگ اول اعراب و اسرائیل در سال 1948، مصر کنترل غزه را به دست گرفت و نواحی اطراف آن را تسخیر نمود، اما پس از پس از جنگ شش روزه 1967 اسرائیل آن را اشغال کرد و نزدیک به 30 سال آن را در اشغال خود داشت.
در آغاز قیام فلسطینی ها در سال 1987 (انتفاضه اول) غزه مرکز ناآرامی سیاسی و رویارویی میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها شد. پس از امضای توافق نامه اسلو، اداره نوار غزه و شهر اریحا به فلسطینیان سپرده شد و دولت فلسطینی غزه را به عنوان اولین مقر ایالتی خود برگزید.
مذهب
مردم فلسطین، بیش تر شافعی هستند، و اتفاقاً، محمدبن ادریس شافعی، رهبر این فرقه، متولد غزه است، و جالب این که در میان فرقه های چهارگانه اهل سنت، نزدیک ترین فرقه به تشیع از نظر علاقه و احترام به اهل بیت و احکام فقهی، همین شافعی ها هستند.
بد نیست سخنان شهید مطهری را در سال 1349 در این باره بخوانیم:
«یک وقتی دیدم یک کسی می گفت: این فلسطینی ها ناصبی هستند. ناصبی غیر از سنی است…. سنی برای امیرالمؤمنین احترام قائل است چون او را خلیفه چهارم و پیشوای چهارم می داند و علی را دوست دارد. ناصبی یعنی کسی که علی را دشمن می دارد. سنی مسلمان است ولی ناصبی کافر است. حال یک کسی می آید می گوید این فلسطینی ها ناصبی هستند. آن یکی می گوید. این به آن می گوید، او هم یک جای دیگر تکرار می کند و همین طور. هیچ فکر نمی کنند که این، حرفی است که یهودی ها جعل کرده اند. در هر جایی یک حرف جعل می کنند برای این که احساس هم دردی نسبت به فلسطینی ها را از بین ببرند. می دانند مردم ایران شیعه اند و شیعه دوستدار علی ، برای این که احساس هم دردی را از بین ببرند، این مطلب را جعل می کنند. در صورتی که ما یکی از سال هایی که مکه رفته بودیم، فلسطینی ها را زیاد می دیدیم، یکی از آن ها آمد به من گفت: فلان مسأله از مسائل حج حکمش چیست؟ بعد گفت من شیعه هستم، این رفقایم سنی اند. معلوم شد داخل این ها شیعه هم وجود دارد. بعد خودشان می گفتند بین ما شیعه و سنی هست. شیعه هم زیاد داریم … .»
تونل های غزه
حماس و دیگر نیروهای جهادی، تونل های بسیاری را از نوار غزه به خارج حفر کرده بودند که حداقل امکانات و غذا را می شد از راه آنها انتقال داد.
کارشناسان نظامی اسرائیل، در اثنای تهاجم به غزه تازه متوجه شدند که این شبکه پیچیده راه روهای زیرزمینی، چه برگ برنده بزرگی در دست رزمندگان بی باک حماس است.
یک نظامی بلندپایه اسرائیلی در این باره گفته بود: تونل های زیرزمینی که مبارزان حماس از آن استفاده می کنند، به آنها این امکان را می دهد که در همه جای صحنه نبرد حضور داشته باشند، بدون آنکه دیده شوند.
اما…
جمعه 6 دی ماه 1387 سران صهیونیست به خود وعده سه روز جنگ بدون دغدغه را می دادند زیرا:
1. مگر نوار غزه چند کیلومتر است؟ 350 کیلومتر که 18 ماه در محاصره کامل اسرائیل و مصر قرار داشته است.
2. تمام این منطقه طی سال های متمادی و مخصوصا از سال 2005 تاکنون زیر نظر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی بوده است. حتی ادعا می کردند که حرکت هیچ جنبنده ای بیرون از رصد پیوسته ماموران و تجهیزات ما نبوده است.
3. فرماندهی این حمله را ژنرال های کارکشته اسرائیلی بر عهده داشته اند. ایهود باراک وزیر جنگ و گابی اشکبازی رئیس ستاد و فرمانده کل ارتش است.
4. قبل از حمله با سران کشورهای مصر، اردن و عربستان هماهنگ شده بود و نه تنها موافقت که اصرار آنها را هم داشتند. اما بعد از 9 روز بمب باران و موشک پرانی پیاپی وقتی مقاومت مردم غزه را مشاهده کردند دست به دامان نیروی زمینی خود شدند، 600 تانک در مزارع کم عرض و طول اطراف غزه پرسه می زدند و در همان حال بمباران هوایی و پرتاب موشک هم ادامه داشت، اما…
جنگ 22 روزه و اعراب
فضای بسته سیاسی در برخی کشورهای عربی باعث شده است که جوانان دست به دامان وبلاگ ها شده و در آنها نظرات خود را بگویند.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارشی درباره موضوعات مورد علاقه جوانان عرب در وبلاگ نویسی تهیه کرد. نتیجه برای بسیاری از رهبران عرب تکان دهنده بود و الجزیره که این کار را صورت داد شاید هرگز تصور چنین یافته ای را نمی کرد. نظرسنجی نشان می داد که به موازات تنفر روزافزون از آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه، جوانان عرب از رهبران خود به واسطه نزدیکی بیش از حد به آمریکا انتقاد و از میزان اعتمادشان به آنها کاسته شده است.
از روزی که رژیم صهیونیستی غزه را زیر آتش گرفت، وبلاگ نویسان جوان عرب یک لحظه آرام ننشستند. آنها با پست های فراوان خود، جهان را به هم دلی با مردمان در بند غزه خواندند و محیط وبلاگ ها به صحنه دادگاه هایی برای محاکمه رهبران عرب تبدیل شد. امروز جوانان عرب در وبلاگ هایشان، مقاومت را یگانه راه مقابله با رژیم صهیونیستی می دانند.
ملک عبدا…
درباره «کار ویژه» عربستان سعودی و پادشاهی آن در جنگ 22 روزه غزه گفتنی های زیادی هست. از جمله این که پادشاه فرتوت عربستان وعده پرداخت یک میلیارد دلار به «محمود عباس» رئیس سابق تشکیلات خودگردان برای بازسازی غزه منطقه ای که عباس از آن گریخته داده است! ملک عبدالله یک هفته قبل از آغاز جنگ مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون دلار را در اختیار اولمرت کفیل نخست وزیری رژیم صهیونیستی قرار داد تا اسرائیل بدون دغدغه مالی کلک حماس را بکند یعنی آقای عبدالله هم خرج جنگ داده و هم خرج خرابی های ناشی از آن را!
در روز سوم جنگ مقامات ارشد رژیم صهیونیستی اعلام کردند که دولت عربستان در دیدار با یک مقام امنیتی اسرائیل هزینه سرنگونی دولت حماس و قلع وقمع رزمندگان مقاومت را پرداخته و در کنار دولت اولمرت ایستاده است. این اظهارات صریح از سوی مقامات عربستان تکذیب نشد و ملک عبدالله حتی درخواست دکتر احمدی نژاد برای شکستن مهر سکوت و اعلام رسمی موضع را پاسخ نداد حالا آقای ملک عبدالله از لزوم بازسازی وحدت امت عربی همراه با بازسازی غزه خبر می دهد.
البته سه روز پس از پایان جنگ، ملک عبدالله به میدان آمد و با انتقاد شدید از ارتش رژیم صهیونیستی، خواست وجهه اسرائیلی خود را در جنگ بازسازی کند. حتی امروز او تندتر از «اردوغان» حرف می زند ولی همه می دانند که فریادهای او داستان رنگ پاشیدن بر ننگ است که صد البته بی اثر خواهد بود.
حسنی مبارک
تازه پس از جنگ بود که فهمید چه کلاه بزرگی سرش رفته است. این همه حمایت از اسرائیل، بستن گذرگاه ها و ممنوعیت عبور حتی زنان و کودکان، و حالا مسئولان صهیونیستی با چند کشور غربی و آمریکا با هم قرارداد امضا کرده اند که مانع ورود اسلحه به غزه شوند و همین روزهاست که سیل نیروهای امریکایی و ناتو در گذرگاه رفح مسئولیت کنترل را در دست بگیرند. اما من حسنی مبارک چه کاره ام. خوب می دانم که هرچه بگویند مجبورم انجام دهم.
بیچاره فکر می کرد در قبال خوش خدمتی و همکاری با امریکا و رژیم صهیونیستی پاداش ویژه ای دریافت کند اما حالا افزون بر ننگ همکاری با اسرائیل، باید سنگینی حضور بیگانگان را نیز در کشورش احساس کند.
ملک عبدا… دوم
وقتی پدر دست نشانده استعمار باشد و مادر شاهزاده مونا انگلیسی، فرزندشان بهتر از این هم نمی شود. به همین دلیل بود که هیچ کس انتظاری از او نداشت و راستی شما در میان این همه خبر تلویزیون و رسانه های دیگر ایا یک خبر هم شنیدید که کسی از شاه اردن درخواست عکس العملی، چیزی درباره حل مسأله غزه کرده باشد؟
حماس
حماس در سال 1987 توسط شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی و محمد طه در جریان انتفاضه اول به عنوان شاخه فلسطینی اخوان المسلمین بنیان گذاری شد. حماس تاکنون عملیات های انتحاری، حملات راکتی و تهاجمات نظامی پرشماری را بر ضد نظامیان اسرائیلی انجام داده است. آن ها دامنه فعالیت های خود را به عملیات های نظامی محدود نکرده اند و با اجرای برنامه های اجتماعی متعدد حضور پررنگی در زندگی مردم نوار غزه و کرانه باختری داشته اند. ساخت بیمارستان ها، مراکز آموزشی و کتابخانه ها به محبوبیت آنان نزد بخش مهمی از فلسطینیان منجر شده است.
حماس هم چنین یک حزب سیاسی فلسطینی به شمار می اید. آن ها اگرچه پیمان های اسلو را قبول ندارند، با حکومت خودگردان فلسطین همکاری کرده، وارد مهم ترین نهادهای وابسته به آن شدند و حتی با پیروزی غیرمنتظره خود در انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین به حزب حاکم مجلس قانون گذاری فلسطین تبدیل شده اند. حماس پس از پیروزی در این انتخابات؛ دولت خود به ریاست اسماعیل هنیه را تشکیل داد. در انتخابات مجلس فلسطین 2006 که در ژانویه سال 2006 برگزار شد، حماس با به دست آوردن بیشترین کرسی، حزب حاکم پارلمان شد و اسماعیل هنیه به عنوان نخست وزیر حکومت خودگردان فلسطین معرفی شد.
شاخه نظامی جنبش حماس
زمان آغاز فعالیت های مبارزاتی شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس با زمان تاسیس این جنبش مبارز پیوند خورده است؛ ولی باید به این نکته توجه خاص داشت که آغاز فعالیت های جهادی و مبارزاتی جنبش به پیش از تاسیس آن باز می گردد. در نیمه های سال 1984 بود که مشخص شد جنبش حماس با تلاش رهبران برجسته و تاریخی اش یعنی شیخ احمد یاسین، دکتر ابراهیم مقادمه، صلاح شحاده و جمعی از مبارزان پاک طینت فلسطینی مشغول تشکیل یک هسته نظامی برای جنبش است و صرف نظر از سطح فعالیت های مبارزاتی، تشکیل هسته نظامی مذکور یک نقطه عطف مهم در تاریخ جنبش به شمار می رفت؛ زیرا بیانگر این نکته بود که جنبش یک سیاست مبارزاتی روشنی بر ضد اشغالگران گرفته است.
مصادیق بارز جنایات جنگی
بررسی اخبار تهاجم گسترده نظامی صهیونیست ها به غزه نشان می دهد که حداقل دو اصل از حقوق جنگ نسبت به ساکنان غزه و مناطق پیرامونی آن به طور کامل نادیده گرفته شده است که به تصریح صورت گرفته در قوانین، از مصادیق بارز جنایات جنگی است.
1. طرف های درگیر، مجاز به استفاده از هرگونه سلاحی در جنگ نیستند و استفاده از سلاح هایی که باعث جراحات شدید می شوند (مانند بمب های اتمی فسفری خوشه ای شیمیایی میکروبی و…) در کنفرانس 1899 لاهه ممنوع شده است.
2. عملیات جنگی محدود به افرادی خاص است و گسترش آن به افرادی که مستقیما در جنگ شرکت ندارند و یا اسلحه خود را به زمین گذاشته اند، ممنوع است.
اسرائیل و تکرار سلاح های ممنوعه
در جنگ غزه، اسرائیل از مواد خطرناکی به اسم اورانیوم ضعیف شده و فسفر سفید استفاده کرده اصلاً این مواد چیست؟
فسفر سفید
ماده ای برای ایجاد پوشش جهت انجام فعالیت های نظامی یا سوزاندن است. سوختگی با فسفر معمولا از نوع درجه 2 یا 3 می باشد و تا هنگامی که فسفر از روی محل تماس برداشته نشود به سوزاندن ادامه می دهد و رسیدن این ماده به استخوان مسأله ای بسیار معمولی است. معاهده ژنو به کارگیری فسفر به عنوان یک سلاح تهاجمی علیه انسان ها و غیرنظامیان را ممنوع کرده است.
اورانیوم ضعیف شده
ماده ای است بسیار ثقیل که جرم آن 7/1 برابر وزن مخصوص سرب است. از آن در گلوله های نفوذگر و بدنة خودروهای زرهی استفاده می کنند. گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده در شکافتن بدنة تانک ها تواناتر از گلوله های ضدتانک معمولی هستند. مهمات آغشته به اورانیوم، محیط را آلوده به تشعشات رادیوآکتیو می کنند. خطر اصلی ناشی از اورانیوم ضعیف شده، مسمومیتی است که ایجاد می کند. سم اکسید اورانیوم در هوا پراکنده می شود و محیط زیست را آلوده می کند. جذب آن باعث آسیب دیدگی کلیه می شود.
اسرائیل و کمک از مادر یوزارسیف!
پس از مقاومت جانانه مجاهدان فلسطینی خاخام های یهودی دست به دامان ماوراءالطبیعه شدند و برای مقدس نشان دادن عملیات خود به دروغ پردازی روی آوردند. بد نیست خبری هم در این باره بخوانید.
یک خاخام یهودی در موعظه روز شنبه خود ادعا کرد بانو راحیل، مادر حضرت یوسف در جنگ به کمک سربازان ما آمد!
این خاخام با توصیف دقیق وظیفه ای که راحیل در این جنگ به عهده داشته! توضیح می دهد: وقتی سربازان اسرائیلی به منزلی رسیدند و می خواستند وارد آن شوند ناگهان زن زیبایی را دیدند که به آنها هشدار داده و می گوید داخل این خانه تروریست ها! حضور دارند! سربازان می پرسند تو کیستی؟ و پاسخ می دهد چه اهمیتی دارد که من کیستم؟ و نجوا می کند که من راحیل هستم!
خاخامی دیگر ادعا کرده من راحیل را برای کمک فرستاده ام! من به او خبر دادم که جنگ بپا شده و از او خواستم به یاری سربازان ما بیاید. چرا که اسرائیلی ها هیچ وقت شکست نمی خورند!
البته گویا علاوه بر اینکه با وجود کمک این راحیل خیالی که البته از وقوع جنگ خبر نداشته! باز هم اسرائیل شکست خورد، راحیل ادعایی این خاخام ها چندان هم اطلاعات کاملی نداشته است و مثلا محل اسیر اسرائیلی گلعاد شالیت را بلد نبوده که دژخیمان این رژیم بعد از این همه زحمت دست از پا درازتر برنگردند!
>منابع:
پایگاه اطلاع رسانی حوزه
r-pishdar.blogfa.com
Ostazona.blogfa.com
Rajanews.ir
Kayhannews.ir
Shia _ news.ir
آخرین نظرات