همه ساله نوزدهمین روز از ماه فروردین روزی که خورشید 19 درجه در برج حمل(فروردین) باشد .منجمین می گویند این روزخاص بنابه محاسبات نجومی، روزی خوش یمن و بابرکت است.
البته در ساعت های خاصی در این روز، بهترین موقعیت خورشید در کهکشان در سال است.در میان عامه مردم هم این روز، روزی است که موکلان خورشید به زمین می آیند و چند ساعتی را در زمین می گذرانند.
ساعت هایی که برای اهل زمین، از جمله خوش یمن ترین ساعت ها سال است.عوام از مردم سنگ عقیق زرد رنگ سوار بر انگشتری ها را شرف شمس تلقی می کنند .
ماهیت شرف شمس
در واقع شرف الشمس سنگ یا کاغذ (ترجیحا زرد) یا طلا یا پارچه زرد نیست ؛ بلکه دعایی منسوب به امام علی(ع) است که در روز نوزدهم فروردین با آدابی خاص می نویسند .
نقشی رمزگونه (که اشکال متفاوتی از آن گفته شده) را پشت انگشتر عقیق یا کاغذ (ترجیحا زرد رنگ) و یا طلای زرد و یا پارچه زرد رنگ حک و کتابت می کنند.
در روز شرف الشمس شکل شرف الشمس را از ساعت شروع شرف روی طلای زرد ، عقیق زرد ، پارچه زرد کشیده و یا حک نموده و یا با خط زرد روی کاعذ و یا پارچه می نویسید و دعای آورده شده را خوانده و نوشته و بعد هر حاجتی که از خدا دارند را زیر دعا می نویسند و در قرآن می گذارند.
نگین موسوم به شرف الشمس
نگین مخصوص اسم اعظم روز شرف الشمس ضمن اینکه از عقیق اصل تهیه میشود مزیت های زیادی دارد؛ به همین دلیل موجب شده تا هم کمیاب وهم پرطرفدار باشد .
وآن طلسمی است که نقل قولهای فراوانی دال براسم اعظم بودن آن آمده است .
این نقوش فقط در نوزدهم فروردین هرسال که به روز شرف الشمس معروف است در ساعات محدود و با آداب مخصوص آن بر عقیق اصل حک می شود .
اگر خارج از این ساعات حک شود خاصیت های لازم را نداشته و بی اثر خواهد بود .
چون این نگین ها را توسط اساتید انگشت شماری حک میشوند ودر این ساعات منحصر بفرد تنها تعداد بسیار محدودی را میتوانند تهیه نمایند کمیابی و پرطرفداری اش را موجب می شود مشابه این نگین در بازار یافت میشود ولی در بموقع نوشته شدن آن تردید های فراوان وجود دارد؛
حضرت آیت الله روحانی نیز در مورد شرف الشمس می فرمایند:
“اهل این گونه فنون (علوم غریبه) می گویند که اگر یک بار (اشکال اسم اعظم) در شرف الشمس به طریق مخصوص نوشته شود، دیگر احتیاجی به تکرار در سال بعد ندارد و اثرش باقی است
ولی چون در طرز نوشتن آن اختلاف است ، مثل شکل ستاره آن یا حرف میم آن، بعضی به همه وجوه آن می نویسند ؛
مثلا یک بار با ستاره پنج گوشه و یک بار با ستاره شش گوشه.”
علامه آیت الله حسن حسن زاده آملی در کتاب گرانسنگ «هزار و یک نکته»، نکته 277 در خصوص شرف شمس می فرمایند :
در کتاب های اسلامی هم نقش (مصطلح) شرف الشمس هم را شامل پنج اسم اعظم خداوند می دانند که آنها را کلمات مبارکه (بشرح ذیل) :
الله
جمیل
رحمن
مۆمن
نور
گفته اند و بجای نقش از پنج حرف اول آنها بصورت ا ج ر م ن میتوان استفاده کرد.
از سنگ شرف الشمس که (منقش به اشکال اسم اعظم اند ) برای :
چشم زخم
گشایش امور
برآورده شدن آرزوها
افزایش رزق و روزی استفاده می شود.
آخرین نظرات