شوق دیدار یار
از برجسته ترين و به ياد ماندنىترين ساعات روز عيد فطر لحظاتى است كه منتظران راستين ظهور حضرت ولى عصر(عج) آرزوى ديدار آن حضرت را كرده و در فراقش با دلى مملو از اميد اشك حسرت مىريزند.
آنان به ياد سخن حضرت باقر عليه السلام مىافتند كه فرمود: «ما مِن يَومِ عَيدٍ لِلمُسلِمينَ اَضحَىً وَلا فِطرٍ اِلا و هُوَ يُجَدِّدُ الله لآلِ مُحَمَّدٍ(ع) فِيهِ حُزناً قالَ قُلتُ وَ لِمَ ذلِك قالَ اِنَّهُم يَرَونَ حَقَّهُم فى اَيدى غَيرِهِم؛(6) هيچ عيد فطر و قربان نيست كه با آمدن آن غم و اندوه آل محمد(ص) تجديد شود راوى گفت: چرا در روز عيد غمگين مىشوند؟ امام فرمود: زيرا آنان حق خود را در دست ديگران مىبينند و از اين كه افراد غير شايسته بر جايگاه رهبرى امت قرار دارد و امام راستين هنوز ظهور نكرده است كه حكومت عادلانه و سايه پر از عدل و داد خود را بر مردم بگستراند، غمگين و ناراحتند. به همين جهت يكى از رايج ترين اعمال اين روز كه اولياء خدا و عارفان واصل به آن اهتمام خاص دارند زمزمه دعاى ندبه در روز فطر است كه دردمندانه و عاشقانه با امام زمان(ع) نجوا مىكنند: «هل اليك يا بن احمد سبيلٌ فتلقى… متى ترانا و نراك و قد نشرت لواء النّصرترى… .»
عارف وارسته حاج ميرزا جوادآقا ملكى تبريزى در اين مورد در كتاب ارزشمند المراقبات(7) مىنويسد: بر مؤمن راستين شايسته است امروزه غيبت آن حضرت و غصب حكومت آن حضرت توسط دشمنان، سختى حال شيعيان و رعاياى او را در دست كافران و فاجران بنگرد و ببيند كه به آنان از قتل نفوس و هتك آبرو و غصب اموال و بدى حال و مقام خوارى و ابتذال چه مىرسد بايستى خوشحالى او به اندوه زياد و خنده او به گريه و عيد او به ماتم مبدل گردد و به خواندن دعاى ندبه بسان زن بچه مردهاى بگريد و فرج او را از خدا بخواهد… بارى چون خواستى براى نماز عيد بيرون روى كه با امامى نمازگزارى يا خودت امام جماعت شوى بر توست كه از مصيبتى كه براى غيبت امام خودت بر تو وارد شده است غافل نباشى، زيرا نماز عيد، حق خاص اوست و آن از مقامات معروف اوست.
پس بنگر حال به چه منوال گشته است كه نماز با امام به نماز تو و امثال تو مبدل شده است و به زمان حضور آن حضرت و اجتماع مؤمنان به نماز او و نمازشان با او، تفكر نماى و در نزد خويش ميزان بگير كه چون براى مؤمن خطيب، امام او باشد و سخنش را بشنود و از علومش فرا گيرد حال او چگونه خواهد بود؟! و به آنچه از بركات و انوار زمان حضور آن بزرگوار و نشر عدالت و محو جور و ضلالت و عزت اسلام و حرمت قرآن و رواج ايمان و تكميل عقول و تزكيه قلوب و تحسين اخلاق و رفع شقاق و دفع نفاق نظر كن و با صداى بلند خود او را ندا ده و به زبان شوق خويش به ساحت مقدس عرضه بدار: اى زاده احمد! آيا راهى به سوى تو هست كه ملاقات شوى؟…اى آقاى من. “و تلافى ان كان فيه أتلافى بك عجّل به جعلت فداكا” ؛ اگر تلف شدن من در رسيدن به تو باشد، در آن شتاب كن فداى تو شوم .
“و بما شئت فى هواك اختبرنى فاختيارى ماكان فيه رضاكا” ؛ و به هر چه بخواهى در راه عشق خودت مرا آزمايش كن كه آنچه را كه رضاى تو در آن است انتخاب مىكنم. “بجمال حجبته بجلالٍ هام واستعذب العذاب هناكا ” ؛ قسم به جمال خودت كه از او پوشيدهاى و جلال خودت كه او را سرگردان ساختهاى و در كوى تو عذاب را شربت گوارا مى داند. ” ذات قلبى فأذن له يتمنّا ك فيه بقيّة لرجاكا"؛ دل من آب شد پس به او اجازه بده كه ترا آرزو كند، در اين قلب نيم رمقى براى اميد و تمناى تو هست.
بنابراين درخواست برقرارى دولت كريمه حضرت مهدى(عج) بهترين پاداش و عيدى است كه مىتوان در روز عيد فطر از خداوند متعال آن را درخواست نمود.
سيدبن طاووس در ضمن اعمال روز عيد از امام باقر عليه السلام نقل مىكند: هنگامى كه از منزل خارج شده و به سوى نماز عيد مىروى دعاى “اللّهم من تهيّأ” را مىخوانى و هنگامى كه به نام مبارك حضرت صاحب الزمان(ع) رسيدى با آرزوى تحقق وعده الهى و استقرار حكومت عدل مهدوى عليه السلام مىگويى: «اللّهم افتح لنا فتحاً يسيراً و انصره نصراً عزيزاً… اللّهم انّا نرغب اليك فى دولةٍ كريمةٍ تعزّ بها الاسلام و اهله و تذّلّ بها النّفاق و اهله…(8) ؛ خداوندا براى ما فتح آسان عنايت فرما و آن حضرت را با نصرتى عزتبخش يارى نما. پروردگارا! ما خواهان ايجاد دولت كريمهاى هستيم كه با آن به اسلام و مسلمانان عزت بخشيده و جبهه نفاق و اهلش را به خاك مذلّت بنشانى …
آخرین نظرات