تبلیغ یعنی چه؟
بطور کلي تبليغات يا پروپاگاندا (propaganda). از ريشهي لاتيني (به زبان فرانسوي) به معني ترويج ايمان، ايجاد نظر خوب يا بد نسبت به شخصي، يا سازمان، مذهب، عقيدهاي يا چيزي از طريق تحت تأثير قرار دادن افکار و عقايد مردم ميباشد. تبليغات ممکن است براي منظورهاي ديني، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و يا سياسي باشد. براي تبليغات هر نوع وسيلهي ارتباط جمعي (تلويزيون، راديو، ماهواره، کتاب، هنر، فيلم و … ) و مصنوعات صنعتي و حتي فراوردههاي غذايي، دارويي و بهداشتي استفاده ميشود. اما تبليغ در اسلام به معني رساندن حقايق و معارف اسلامي و دعوت و تشويق مردم به رعايت و اطاعت فرامين الهي و تأسي به سيرهي انبيا و ائمه اطهار (عليهم السلام) به کار رفته است.
قرآن کريم در اين رابطه ميفرمايد:
ما عَلي الرّسول الاّ البَلاغ .(مائده/99)
بر پيغمبر جز تبليغ احکام الهي وظيفهاي نيست.
رهبر معظم انقلاب در مفهوم تبليغ ميفرمايد:
«تبليغي که ما دنبال آن هستيم، غير از تبليغ مصطلح در دنياست. تبليغ ما رساندن واقعيت و حقيقت به ذهنهاست و حقيقت، چيزي شريف، عميق و بسيار والاست
روح حاکم بر تبليغات اسلامي که از هزاران سال پيش تاکنون پيغمبران و صالحان آنرا از بندگان خدا و از مردم خواستهاند: «دل بريدن از هويها و هوسهاي شخصي و مادي و دل بستن به انجام تکليف الهي، لبيک گفتن به آن چيزي که زمان و لحظه از آدمي ميطلبد. و قرار گرفتن در شط خروشان نيروهاي متکامل انساني که بسوي خدا حرکت ميکنند.
صفحات: 1· 2
آخرین نظرات